Csernobil Sugárzás Ma - Sugárzás Érhette Az Orosz Katonákat Csernobilban

August 6, 2022

Sugárszivárgást nem észleltek. A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) közölte, hogy vasárnap arról kapott jelentést, hogy tüzérségi lövedékek megrongálták egy Harkiv melletti felsőoktatási intézmény kutatási atomreaktorát, de "radiológiai következmény nélkül". Az oroszok a jelentések szerint most a dél-ukrajnai Juzsnoukrajszkban lévő atomerőmű ellen nyomulnak, amely 120 kilométerre (75 mérföldre) északra fekszik Mikolajiv kikötővárostól. A Zaporizzsja elleni támadás hírére Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök a nyugati vezetőkhöz és a NAÜ-hez fordult, hogy segítsenek megakadályozni egy nukleáris katasztrófa bekövetkeztét. "Ha robbanás történik – az mindenki számára a véget jelenti. A véget Európa számára. Európa evakuálását" – figyelmeztetett Zelenszkij. "Csak Európa azonnali fellépése állíthatja meg az orosz csapatokat. Ne engedjék, hogy Európa halálát egy atomerőműben bekövetkező katasztrófa okozza! " – mondta. Shapiro szerint valóban nem lehet tudni, meddig és milyen irányba terjedne a sugárzás.

  1. Szeged.hu - Csernobil: tankok verték fel a port, azért akadtak ki a sugárzásmérők (frissítve)
  2. Csernobil még ma is érezhető következményei
  3. Tech: Újra működik a csernobili sugárzásmérő állomás | hvg.hu
  4. Mennyire biztonságos ma Csernobil? - HáziPatika
  5. Kiakadtak a sugárzásmérők a csernobili atomtűztől Szombathelyen - Ugytudjuk.hu

Szeged.hu - Csernobil: tankok verték fel a port, azért akadtak ki a sugárzásmérők (frissítve)

(Borítókép: A csernobili atomerőmű 2017-ben. Fotó: Gleb Garanich / Reuters)

Csernobil még ma is érezhető következményei

Tech: Újra működik a csernobili sugárzásmérő állomás | hvg.hu

Mennyire biztonságos ma Csernobil? - HáziPatika

A gyilkos matéria a légkörbe kerülve beszennyezte volna az egész kontinenst, sok millió ember halálát okozva. Csernobil örök mementó. Mint ahogy azzá vált azóta egy másik katasztrófa, a japán Fukusima is. Nyilvánvaló, hogy az atomenergia nem játék. S bár nem következett be atomrobbanás, a szabálytalan láncreakció így is mérhetetlen károkat okozott és okoz ma is. A csernobili erőmű, amely nemrég kapott 1, 3 milliárd (! ) euróért korszerű szarkofágot, még 30 ezer évig radioaktív marad. Lehet, arra már emberiség sem lesz. Szólj hozzá!

Kiakadtak a sugárzásmérők a csernobili atomtűztől Szombathelyen - Ugytudjuk.hu

"EZ EGY HIHETŐ MAGYARÁZAT, MERT CSAK NÉHÁNY DETEKTOR MUTAT MEGEMELKEDETT DÓZISTELJESÍTMÉNYT. A MI KORÁBBI CSERNOBILI MÉRÉSEINK IS AZT MUTATTÁK, HOGY A TELEPHELY SZÁMOS TERÜLETÉN A TALAJ FELSŐ, TÍZ CENTIMÉTERES RÉTEGÉBEN JELENTŐS MENNYISÉGŰ RADIOAKTÍV ANYAG VAN MEGKÖTVE. HA A HARCKOCSIK FELKEVERTÉK A PORT, AZ OKOZHATJA A MEGNÖVEKEDETT SUGÁRZÁSI SZINTET. " Ugyanakkor egy brit lap idéz egy neve elhallgatását kérő, magas rangú ukrán tisztviselőt, aki szerint a területért folyó harcok során ágyútalálatot kaphatott és megsérülhetett egy nukleárishulladék-tároló, és ennek nyomán nőtt meg a radioaktív sugárzás a környéken. Az orosz védelmi minisztérium is reagált a találgatásokra. Közleményükben azt állítják, hogy az egykori erőmű környékén normális a sugárzás szintje. A biztonságos működés ellenőrzése érdekében az európai atomerőművek folyamatosan szolgáltatnak adatot az aktuális sugárzásszintről, amelyet az EURDEP-adatbázisban összesítve bárki nyomon követhet. Az oldalon azonban a reggeli magas értékek után már nem érhető el friss adat a csernobili atomerőműről, ezt itt lehet ellenőrizni.

A legizgalmasabb felfedező túra, amiben valaha részed volt. Az egy helyett két napos csernobili utazás során legalább háromszor annyi látnivaló vár rád, mint az bármelyik egynapos Csernobil túrán. Hogy megéri-e? A fényképészek, dokumentumfilmesek, újságírók vagy bloggerek beszámolói talán segítenek elképzelni a csernobil élményt, de az online elérhető tartalmak sohasem lehetnek annyira teljesek, mint amit személyesen tapasztalhatsz meg túrád során. Felfedezhetsz rejtélyeket, ikonikus helyszíneket, kijárt ösvényről letérve beléphetsz olyan területekre, amelyhez fogható látványt semmilyen Instagram kép vagy YouTube videó nem tud visszaadni, elmélyedhetsz a csernobili hősök történetében – és ez csak egy része a túraprogramnak. Az utazás során eltölthetsz egy éjszakát akár Csernobil tiszta városkájában, akár az evakuáltaknak építettek városban – Slavutych egészen új nézőpontba helyezi nem csak a múltat, de a csernobili tiltott zóna jövőjét is. A ChernobylX túra Kijevben kezdődik, innen egy két órás út következik a tilalmi zóna felé – ezalatt nyugodtan olvasgathatod az 1986-os újságot, benne a "legfrissebb" hírekkel, megnézhetsz egy izgalmas dokumentumfilmet a csernobili atomkatasztrófáról, vagy csak használhatod a Wi-Fi-t, és kérdésekkel készülhetsz az idegenvezetőd számára.

A Telegraph szerint a tanácsadó az ukrán Ukrinform híroldalnak nyilatkozott így. A CNN szerint a Fehér Ház azonnali, hiteles jelentést kér a csernobili zónában esetlegesen túszul ejtet civilekről. Arról, hogy az orosz erőknek miért volt előnyös elfoglalni Csernobilt, ebben a cikkünkben írtunk bővebben. Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Hogyan hat a létező stigmatizáció és az előítélet a túlsúlyos... Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

  1. Sugárzás érhette az orosz katonákat Csernobilban
  2. „Az Ukrajnai háború komolyabb nukleáris fenyegetést jelenthet, mint Csernobil?” – Neokohn
  3. Megugrott a sugárzás mértéke Csernobilnál | 24.hu
sni-gyermek-jellemzése